...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Paštika z kuřecích jater

12. dubna 2015 v 10:33 | Ajag |  Z masa
Suroviny:

500 g kuřecích jater
1 střední cibule


rozmarýn
česnek dle chuti
70 g másla
50 ml olivového oleje
50 ml Brandy
pepř
sůl


Postup:

Do kastrolu dáme olivový olej a necháme rozehřát, cibuli si nakrájíme nadrobno a spolu s nasekaným česnekem přidáme k oleji a krátce osmahneme.
Přidáme játra nakrájená na kousky a osmahneme.
Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme máslo a Brandy (nebo nějaký koňak).
Dusíme do měkka.
Obsah kastrolu nalijeme do mixéru a rozmixujeme do jemna. Nalijeme do skleniček asi do 3/4 a sterilujeme asi půl hodiny při 85 st. C. Necháme vychladnout a dáme do ledničky uležet alespoň do druhého dne.
Z půl kila jater je 1 sklenice 0,7 l a 1 sklenice 0,2 l. Do spotřebování uchovávám v lednici. Paštika je tak lahodná, že stejně dlouho nevydrží Mrkající.


Poznámka:

Do rozmixované hmoty můžete přídat naložené nebo sušené brusinky, je to luxusní záležitost, hlavně pro ty, kdo má rád násládlé pokrmy
.



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Zita Zita | Web | 12. dubna 2015 v 10:45 | Reagovat

Vypadá dobře a vlastně není ani tak pracná. Díky za tip, rozhodně jí vyzkouším.

2 Ajag Ajag | 12. dubna 2015 v 12:20 | Reagovat

[1]: Určitě zkuste a napište jak vám chutnala. Je to za chviličku a my ji zbožňujeme :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů