...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Vepřové pálivé kostičky na pivu s rajčaty

30. března 2014 v 13:05 | Ajag |  Elektrický tlakový hrnec
Suroviny:

1000 g vepřového plecka
1 střední cibule


1 konzerva drcených rajčat
2 PL oleje
4 PL kečupu
1 ČL pepře
1,5 ČL soli
1 ČL vrchovatá sušených chilli semínek ( podle chuti, dostanete je koupit v Kauflandu)
asi 1 DCL světlého piva
štamprlátko vody + 1 vrchovatá lžička Solamylu
Postup:

Do hrnce dáme olej a necháme rozehřát, cibuli si nakrájíme nadrobno a spolu se vším kořením přidáme k oleji a krátce osmahneme. Přidáme maso nakrájené na kostky a dobře obalíme rozehřátým kořením. Osmahneme a zatím vypneme.
Přidáme celý obsah konzervy drcených rajčat, kečup a zalijeme pivem. Dobře promícháme a zavřeme víko.
Zapneme na program CHICKEN, DUCK, MEAT, u Elly na CHICKEN.
Po ukončení programu necháme dojít a zahustíme 1 vrchovatou ČL Solamylu, rozpuštěného v trošce vody (dělám ve velké půlce"). Omáčka nesmí být moc hustá, ale asi tak, jak to dělají v čínské kuchyni.
Výborné byly jako příloha těstoviny.


Poznámka:
Chilli si můžete samozřejmě dát tolik kolik chcete, ale jídlo musí být aspoň mírně pálivé, jinak ztrácí svojí chuť.
Dobrou chuť.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hruška Hruška | Web | 1. května 2014 v 9:30 | Reagovat

vypadá chutně, díky za recept

2 Ajag Ajag | 2. května 2014 v 12:21 | Reagovat

Snad bude chutnat :-)

3 monikaa monikaa | 1. prosince 2014 v 16:30 | Reagovat

Podobný recept jsem četla na http://www.femina.cz/recepty.html a moc mi to chutnalo. Tento musím také vyzkoušet :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů