...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Jak málo (?) stačí k radosti zaměstnané moderní ženy.

28. října 2012 v 13:54 | Ajag |  Parní elektrická trouba

Jak jste si mohli přečíst na mém Blogu, velice ráda a hodně často peču. Vařím už trochu méně z nedostatku času i kvůli tomu, že jsme s manželem zůstali doma sami. Ale nová doba je nová doba a k tomu patří i spousta nových a moderních věciček.


Od plynové trouby jsem už dávno odešla k elektrické vestavné troubě, která mi dobře sloužila dobrých 8 let a ještě bude někomu sloužit, protože jsem se rozhodla jí prodat a posunout se v pečení kousek (ale je to pořádný kusanec) dál.
Jednou v sobotu jsem se dívala na Loskutáka a ona se tam předváděla parní trouba. Myšlenka mi začala hlodat v hlavě a tak jsem začala brouzdat po netu a hledat recenze jestli se tahle vymoženost vyplatí. Bohužel pro naše finance, jsem našla samou chválu. Tak jsem zpracovala mého drahého manžela a troubu jsme objednali. Nechci dělat propagaci , ale vyhrála to Trouba CombiSteam Deluxe od Electroluxu jak po stránce vybavení, tak i po stránce cenové.
Dodavatel si opravdu pospíšil a na druhý den jsme mohli nový domácí přírůstek vyzkoušet. Na oběd jsem se rozhodla udělat grilované masové placičky. Manžel přiložil ruku k dílu a vytvořil masovou směs co umí asi jenom chlapi co do kořenění (nechci pochlebovat, ale my se držíme trochu zpátky). Placičky jsem rozložila na rošt a striktně se držela pokynů k troubě. Po 15 minutách grilování jsem servírovala oběd na talíře a dalších 15 minut jsme se rozplývali blahem. Byl to opravdu kulinářský zážitek.
Další den jsem v domácí pekárně vytvořila těsto na domácí chlebík, dala do ošatky a vyzkoušela další z mnoha funkcí co trouba dokáže. Ošatku jsem vložila do trouby a zapnula program kynutí. Po 30 minutách byla ošatka plná a tak jsem těsto vyklopila na plech a troubu přepla na automatický program CHLEBA a čekala co z ní vypadne. No, vypadl z ní bochník a měl štěstí, že vůbec stačil vychladnout. Ten chleba se dal použít místo zákusku a to vážně nepřeháním. Ať pořád jenom nechválím, pekli jsme na nedělní oběd kuře. Na automatický program kuře podle váhy, bylo kuře nedopečené a tak jsme obědvali o hodinu později. Asi i mistr tesař se utne, ale i to kuře určitě vychytáme.
Na oslavu svých narozenin jsem měla pozvanou rodinku a k tomu přece patří pečení a vaření. K tomu jsem měla zakázku na dětský dort a syn s nastávající snachou mají narozeniny měsíc po sobě a dort musel být samozřejmě také. K tomu ke kávičce Semifreda a aby to nebylo málo ještě 50 kousků do práce kolegům. (Jak já jsem to vlastně zvládla?). Korpusy měly premiéru a pekly se na horkovzduch ve dvou patrech. Byly nádherné, stejnoměrně zabarvené a z formy šly samy. Nízké korpusy na Semifreda taky dopadly bez úhony, i když jeden plech jsem mírně usušila, u dalšího jsem si už dala pozor. Takže sladkosti dopadly na jedničku a ještě jsem k sálátu potřebovala veky. Tak zase pomohla domácí pekárna a šup s dvěma válečkama do trouby na kynutí. Paráda, ještě upéct do správné barvy a u stolu byla jenom samá chvála. Tu si samozřejmě zasloužila moje nová pomocnice. Včera byl na řadě další bochník chleba (nevím jak to, že mizí před očima, když jsme sami dva). Sobotní oběd jsem vyřešila kynutýma knedlíkama s tvarohem. Pomocník pekárna umíchala a nakynula a trouba uvařila v páře. Lidičky to byla dobrota. Knedlíky jako peřinka Dneska jsem si je ohřívala (jak jinak, než v mojí troubičce) na páře a chutnaly, jako by se zrovna dovařily. Ještě jsem zapomněla na snídani, kdy byla klobása vařená v páře bez ztráty té výborné šťávičky co má uvnitř sebe.
Zítra už je zase pracovní týden a je třeba taky jíst. Tak jsem šáhla do mrazáku pro jelítka, udělala zelí v elektickém tlakovém hrnci, uvařila bramborové knedlíky v troubě v páře (dopadly jak ty kynuté) a jelítka jsem dala pod TURBOGRIL. Ani jedno neprasklo!!! Takže oběd nabalím do kastrůlku a můžeme jít bez starosti do práce. Manžel má dneska směnu do pěti, tak si dá po příchodu včerejší kynuté knedlíčky. Už jsem je nachystala na talíř a do trouby a naprogramovala, aby byly v 5 hodin 10 minut ohřáté na stole.
Možná si říkáte, ta ženská se zbláznila, takhle se nedoplatí za elektřinu, ale já jsem si spočítala, že ještě ušetřím. Trouba je v energetické třídě A -10% a nahřívá oproti mé staré pomocnici o polovinu času kratší dobu.
A proč jsem vlastně tohle všechno psala? Někdy se nemůžeme rozhodnout, jestli se starých pomocníků zbavit a pořídit si nové výkonnější. Já jsem moc ráda, že jsem to udělala a vřele doporučuji všem co ještě váhají jestli si parní troubu pořídit. Je to obrovský pomocník, který umí spoustu věcí a je třeba je jenom využít ke svému pohodlí. Myslím si, že my ženy si to určitě zasloužíme a chlapi nám do toho budou stejně fušovat. Přeji hodně štěstí při výběru jakéhokoliv nového domácího pomocníka. Alena.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů