...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Chilli kuře v medu

6. března 2011 v 9:43 | Ajag |  Elektrický tlakový hrnec
Suroviny:
1 kuře nebo 4 stehna

brambory
1 PL olivového oleje
1/4 odměrky bílého vína

Marináda:
4 PL olivového oleje
2 PL Worchestru
4 PL medu
1 ČL soli
vločky drceného chilli dle chuti

Postup:
Kuře naporcujeme, omyjeme a osušíme.
Do větší misky si připravíme marinádu. Všechny suroviny dobře prošleháme. Kuřecí kousky nahoře asi 3x nařížneme až ke kosti, aby se marináda dostala k masu. Po jednom namočíme v marinádě a dobře vetřeme do masa. Uložíme v mísce tak, aby bylo všechno maso položené vedle sebe. Zavřeme víkem nebo zatáhneme folii a dáme do ledničky na 24 hodin. V polovině obrátime.
Do nádoby hrnce dáme lžíci oleje a asi na osminky nakrájené syrové brambory, promícháme aby se brambory obalily olejem. Na ně položíme kousky kuřete a zalijeme zbývající marinádou a bílým vínem. Zavřeme víkem a nastavíme na program CHICKEN, DUCK, MEAT. Po dovaření necháme samovolně vyjít páru a můžeme servírovat.

Poznámka:
Já brambory nesolím, nátáhnou si super chuť z marínády a šťávy z kuřete.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů