...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Vepřové kousky na paprice

13. února 2011 v 13:13 | Ajag |  Elektrický tlakový hrnec
Suroviny:
3/4kg vepřového plecka
1 cibule

2 stroužky česneku
2 PL chilli olivového oleje (olivového a chilli vločky dle chuti)
půl ČL pepře
půl ČL soli
1 ČL sladké papriky
1 bujón pod pečené maso
1 čerstvá kapie (4 poloviny sterilované)
2x 1/4 odměrky od elek.papiňáku bílého vína (i krabicové)
1 ČL Solamylu

Postup:
Do hrnce dáme olej a zmáčkneme START. Do rozehřátého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, papriku dobře promícháme a chvilku osmahneme. Přidáme na nudličky nakrájený česnek, maso nakrájené na větší kousky (asi jak jedno sousto), rozdrobený bujón a kapii na nudličky. Přilijeme víno a ještě jednou promícháme a zavřeme víko. Nastavíme program CHICKEN, DUCK, MEAT a necháme vařit. Po samovolném vyjíti páry otevřeme a do druhé části vína vsypeme Solamyl a rozmícháme. Nalijeme k masu a zapneme START. Za stálého míchání necháme projít varem a vypneme.

Poznámka:
 Maso je výborné s těstovinami, protože vynikne jeho pikantní chuť. Dala bych si ho i s rýží.


Vepřové kousky na paprice
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů