...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Zelňačka

15. ledna 2011 v 10:42 | Ajag |  Elektrický tlakový hrnec
Suroviny:
1 kg kysaného zelí
5 větších brambor

2 PL sádla(olej)
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1 PL sladké papriky
2 klobásy
1 masový bujón
půl ČL pepře
2 ČL majoránky
1.5 litru vody
200 g zakysané smetany
2 PL vrchovaté-hladké mouky

Postup:
Hrnec zapneme tlačítkem START a dáme rozehřát sádlo.  Na sádle osmahneme papriku a cibuli a přidáme nakrájenou klobásu. Necháme chvilku smažit a vypneme.
Zelí slijeme a můžete překrájet na menší kousky. Přidáme do hrnce, dále brambory nakrájené na kostičky, nasekaný česnek a ostatní koření a bujón.  Zalijeme vodou a dobře promícháme. Zavřeme hrnec a dáme vařit na program CONGEE SOUP. BONE. Po uvaření necháme samovolně vyjít páru a potom rozšleháme v zakysané smetaně 2 PL mouky(do smetany si přidáme trochu tekutiny ať se to dobře rozšlehá) a přidáme k zelňačce. Zapneme START a necháme projít varem.

Poznámka:
Okořenit si samozřejmě můžete podle své chuti a místo klobásy může být i točený.


Zelňačka
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Karfigolka Karfigolka | E-mail | Web | 18. května 2015 v 11:23 | Reagovat

Já dělám zelňačky na chalupě vždy plný kotlík. Vděční strávníci můj um odmění tím, že se spokojeně najedí https://www.dommo.cz/

2 Ajag Ajag | 23. května 2015 v 12:03 | Reagovat

[1]: Zelňačka je vděčné jídlo, také ji miluji :-)

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů