...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Smetanový tunel DIA verze

31. ledna 2010 v 11:43 | Ajag |  Pečené sladkosti
Suroviny :
Těsto:
4 vejce

4PL polohrubé mouky
1PL cukru krupice + 2PL sladidla Klára 3*sladší
2PL oleje
2PL horké vody
špetka soli

Krém:
1 šlehačka v prášku bez cukru DrOetker
150 ml mléka
1 zakysaná smetana
želatinový ztužovač DrOetker
trochu DIA citronového nebo jiného sirupu
asi 2 lžičky Citonky
sladidlo

banán
piškoty
Postup:
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme cukr se sladidlem, po jednom žloutky, potom olej a nakonec horkou vodu. Stále šleháme do husté nadýchané pěny. Potom ručně lehce vmícháme po lžících polohrubou mouku a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Dáme do vyhřáté trouby na 180st. a pečeme asi 12 minut.

Krém:
1 šlehačka v prášku DrOetker
150 ml mléka
sladidlo dle chuti - ušlehat podle návodu do tuha.
Přímíchat zakysanou smetanu, trochu citronového DIA sirupu a Citronky.
Podle návodu připravit želatinový ztužovač DrOetker, přidat do něj trochu hmoty, rozšlehat a přidat k ostatní hmotě. Dobře prošlehat.

Z roládového plátu ukrojíme kus aby jsme vyložili formu na srnčí hřbet(vyložila jsem folii). Nalijeme polovinu hmoty, položíme banán a piškoty a zalijeme druhou polovinou. Nahoru položíme plát piškotu jako dno. Přikryjeme folii a dáme do druhého dne ztuhnout do lednice.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů