...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Zdravější bagetky

13. prosince 2009 v 18:48 | Ajag |  Domácí pekárna
Suroviny:
200 ml zakysané smetany do 400 ml dolijeme mlékem
1 lžička soli


1 lžička cukru
300 g pšeničné chlebové mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
50 g žitné celozrnné mouky
50 g grahamové mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat ,rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:
z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Naskládáme na plech a necháme kynout 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 25 minut.
Hotové bagetky ihned přendáme z plechu na mřížku

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů