...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Výborné mazance

13. prosince 2009 v 19:18 | Ajag |  Domácí pekárna
Suroviny:
250 ml mléka
1 žloutek


125 g rozpuštěného másla
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
50 g cukru
2 vanilkové cukry
trochu soli
citrónová kůra
větší 1/2 čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
po zvukovém signálu přidáme mandle a rozinky

Postup:
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 2 díly, vytvarujeme bochánky. Dáme na plech a necháme kynout minimálně 45 minut.
Pak pomašlujeme vajíčkem a pečeme prvních 10 minut při 180°C a dalších 40 minut při 150°C.
Hotové mazance ihned přendáme z plechu na mřížku.
Těsto lze použít i na vánočku.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů