...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Tmavé housky

13. prosince 2009 v 19:14 | Ajag |  Domácí pekárna
Suroviny:
250 ml vody
3 lžíce oleje


2 lžičky soli
1 lžička cukru
2 lžičky kmínu
200 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
100 g žitné celozrnné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů, umotáme housky naskládáme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 20 minut.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů