...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Šneky s krůtím masem

13. prosince 2009 v 18:22 | Ajag |  Domácí pekárna
Suroviny:
200 ml mléka
1 vejce


70g Hery
1 lžička soli
1 lžička cukru
400g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo menší 1/2 čerstvého droždí

náplň:
asi 300g krůtího masa
1 cibule
1 stroužek česneku
trochu oleje
koření na Mletá masa
sůl
1 vejce
trochu smetany

Postup:
Cibuli a česnek osmahneme na oleji a přidáme na malé kousíčky nakrájené krůtí maso. Podusíme do měkka a vmícháme smetanu. Přidáme vejce a mícháme, až hmota začne tuhnout tak, aby se dala rozetřít na těsto.
Po vykynutí těsto rozválíme na hrubší plát, natřeme náplní a srolujeme. Krájíme asi 3 cm plátky, položíme na plech, potřeme smetanou a necháme ještě asi 15 minut kynout. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C / 20 minut.
Hotové šneky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Těsto lze použít na odložený start.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů