...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Rychlejší crossanty

13. prosince 2009 v 18:20 | Ajag |  Domácí pekárna
Suroviny:
140 ml mléka
1 vejce


75g cukru
špetka soli
350g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

tukový bochánek:
300g másla (Stella)
150g polohrubé mouky

Postup:
Máslo dobře prohněteme s moukou a dáme do lednice, než těsto vykyne.
Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučené ploše obdélník, dáme na něj na jednu polovinu tukový bochánek z lednice a druhou polovinou překryjeme. Znovu vyválíme obdélník, strany přeložíme ke středu a dáme na 10 minut do mrazáku. Zopakujeme ještě dvakrát (celkem 30 minut chlazení v mrazáku) a dáme na 15 minut do lednice. Opatrně rozválíme na dvě kola a rozdělíme na osminky. K hornímu okraji dáme trochu náplně (třeba Nutela) a zamotáme jako rohlík, špičku jemně potahujeme. Dáme na plech a necháme chvilku nakynout. Pomašlujeme vejcem a dáme péct do rozehřáté trouby - elektrická 200°C / 15 minut, plynová stupeň 3 / 15 minut.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů