...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Pugliese-s bigou

13. prosince 2009 v 18:17 | Ajag |  Domácí pekárna
Suroviny:
75g hladké mouky
1/3 lžičky sušeného droždí


0,5 lžičky Sladovitu
59g vody
necháme asi 5 minut promíchat v pekárně na program Dort (nebo Rychlý), vypneme a necháme kynout 6 hodin

pak přidáme:
118g vody
75g hladké mouky
75g špaldové mouky
0,5 lžičky sušeného droždí
1 lžičku soli (nejlépe až po promíchání)

Postup:
Spustíme program Rychlý. Po vykynutí si na pracovní plochu nasypeme hladkou mouku a těsto přendáme. Je poměrně řídké, takže musíme mít ruce pomoučené. Uděláme jemně bochánek a dáme kynout na 1,5h. do vysypané ošatky nebo cedníku s utěrkou hodně pomoučenou. Velice opatrně překlopíme na plech a dáme péct do trouby s kastrůlkem vody na 5 minut / 250°C a 20 minut / 225°C.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů