...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Pšenično-žitný z pivního kvásku

13. prosince 2009 v 18:09 | Ajag |  Domácí pekárna
Suroviny:
pivní kvásek:
240g chlebové žitné mouky


380 ml piva
3 lžičky sušeného nebo 3/4 čerstvého droždí
vše dobře promíchat a nechat přes noc kvasit.
do pekárny:
1 rozšlehané vejce
2 lžíce oleje
pivní kvásek
200g chlebové pšeničné mouky
160g celozrnné pšeničné mouky
6 lžic hladké mouky
1,5 lžičky cukru
3 lžičky soli
3 lžičky kmínu

Postup:
můžeme péct v pekárně nebo dát kynout do ošatky a upéct v troubě.

Pečení v troubě.
Troubu rozehřejeme na 225st. a dolů dáme kastrůlek s vodou(hned po zapnutí trouby).
Chlebík opatrně vyklopíme z ošatky na plech nejlépe se silikonovou podložkou a dáme péct na 10 minut. Potom snížíme teplotu na 180st., chleba postříkáme z rozprašovače vodou a pečeme ještě 35 minut. V polovině otočíme plech(zadek dopředu) a opět postříkáme. Po 45 minutách je chléb většinou upečený a po zaklepání na spodek zní dutě. Vyndáme na mřížku a opět(po třetí) postříkáme vodou. Necháme dobře vychládnout a pokud voňavý a křupavý nesníme, tak zabalíme do mikrotenového sáčku, ale ztratí úžasnou křupavost.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů