...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Pomerančové uzly

13. prosince 2009 v 19:10 | Ajag |  Domácí pekárna
Suroviny:
100 ml mléka
100 ml pomerančové šťávy


2 lžičky pomerančové kůry
2 vejce
75 g rozpuštěného másla
75 g cukru
550 - 600 g polohrubé + hladké mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
můžeme přimíchat rozinky

Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme, umotáme uzly, naskládáme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 20 minut.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů