...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Pizza Margherita z Apetitu

13. prosince 2009 v 19:00 | Ajag |  Slané
Suroviny:
400 ml vody
špetka cukr

špetka soli
700 g hladké mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup:
Vykynuté těsto rozvážíme po 200 g bocháncích na jednu porci, uděláme korpusy na plechy , pomašlujeme ostrým kečupem a obložíme na pánvi orestovanou a zchladlou náplní z kuřecích nudliček se zeleninou.
Pečeme na horkovzduch při 250°C / cca 10 minut. Okraje musí být zlatavé

TIP omáčku:
250 g drcených sterilovaných rajčat
3 velké stroužky česneku - posekáme
1 lžíce oleje
1/2 lžičky oregana
trochu chilli
1/2 lžičky cukru
1/2 lžičky soli
trochu pepře na dochucení
Směs promícháme a asi 7 minut dusíme na slabém plameni do zhoustnutí.

Z těsta uděláme bochánky a necháme 15 minut potřené olejem odpočívat. Potom na plechu od středu prsty roztahujeme do placky v průměru 25 cm a necháme hrubší okraje. Opět trochu potřeme olejem.
Troubu rozpálíme na 250°C a v ní kachličku položenou na roštu na spodní pozici.
Pizzu dáme s plechem do rozehřáté trouby na 5 minut a zapečeme.
Vytáhneme, natřeme omáčkou, posypeme šunkou a sýrem, dáme na kachličku a pečeme už jenom 5 minut do zezlátnutí okrajů.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů