...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Pita chléb

13. prosince 2009 v 17:49 | Ajag |  Domácí pekárna
Suroviny:
290g vody
2 lžičky soli


2 lžíce oleje
460g hladké mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup:
Na pomoučeném vále udělat 8-12 bochánků, pomoučit a nechat 20 minut kynout pod vlhkou utěrkou.
Rozválet placky asi 3-5 mm vysoké. Troubu rozehřát na 250°C, rošt dát na spodní pozici a na něj plech obrácený dnem vzhůru nebo kachli (lepší varianta). Placky pokládáme přímo na rozpálenou kachli nebo rozpálený plech a péct rovné 3 minuty. Krásně se nafouknou. Kdyby se nafoukl málo nebo vůbec, tak pocákat další placky trochou vody znovu propracovat a rozválet. Nafouknutí závisí na vlhkosti těsta.
Po upečení dávat na utěrku a zabalit.
Po naplnění se můžou ještě prohřát v horké troubě, ale není to zapotřebí.
Plnit směsí masa podle chuti, já jsem měla maso na kostičky se zeleninou.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů