...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Ořechový chléb

13. prosince 2009 v 17:40 | Ajag |  Domácí pekárna
Suroviny:
200 g zakysané smetany
do 250 ml dolijeme mlékem


150 ml vody
2 lžíce vinného octa
25 g změklého sádla
250 g pšeničné chlebové hladké mouky
250 g žitné celozrnné mouky
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
1,5 lžičky sušeného nebo menší 1/2 čerstvého droždí
hrst rozlámaných vlašských ořechů - nejlépe po zvukovém signálu

Postup:
Hustotu těsta si hlídáme, protože je v těstě větší podíl žitné mouky, těsto by mělo být malinko "mazlavější".
Povrch nařízneme nožem před 3.kynutím.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů