...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Bialy-americké pečivo s makovocibulovou náplní

13. prosince 2009 v 17:53 | Ajag |  Domácí pekárna
Suroviny:
206g vody
300g + 1 vrchovatá lžíce chlebové pšeničné nebo hladké mouky


1/2 lžičky droždí
1 lžička soli

náplň:
asi 1/2 větší cibule nakrájíme najemno a osmahneme na 2 lžičkách oleje do sklovita. Přidáme 3/4 lžičky nemletého máku a 1/4 lžičky soli, pepř dle chuti a promícháme. Necháme vychladnout a plníme do důlku.

Postup:
Vykynuté těsto rozdělíme na 6 dílů, že které uděláme bochánky tak, že uválíme placku (moc netlačíme, ať nevytlačíme vzduchové bublinky) a okraje stáhneme do uzlíku. Pořádně stmelíme k sobě, otočíme dospod a vytvarujeme vdolek. Dáme kynout na pomoučenou plochu na 2h, pomoučené a přikryté utěrkou. Jestli jsou dobře vykynuté poznáme, když stlačíme střed a ten zůstane dole. Po nakynutí vezmeme vdolek do obou rukou tak, že máme všechny prsty dole a palce uprostřed vdolku nahoře. Palcema vytlačujeme důlek a tím i zvětšujeme objem. Položíme na plech a doprostřed uděláme malinkou dírku, aby střed opravdu nevykynul. Do středu dáme lžičku cibulovo-makové náplně.
Pečeme v silně vyhřáté troubě při 250°C / asi 8 minut. Musí mít světležlutou barvu a hnědé skvrnky. Po upečení dáme chladit na mřížku. Jí se skoro teplě, ale dobré jsou i studené. Lze skladovat v mrazáku jednotlivě balené i měsíc. Rozmrazíme pozvolna v pokojové teplotě.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů