...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Bagety s Cottage z žitného kvásku

13. prosince 2009 v 18:05 | Ajag |  Domácí pekárna
Suroviny:
sýr Cottage + voda = 230 ml
2 lžičky soli


380 g hladké mouky
0,5 lžičky sušeného droždí (nemusí být)
1 lžička cukru
po částečném promíchání přidáme 200g polotuhého kvásku

Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 3 - 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo vytvarujeme:
z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme. Naskládáme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak můžeme nakrojit šikmé rýhy, pomašlujeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 25 - 30 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů