...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Domácí boršč

21. srpna 2009 v 12:56 | Ajag |  Elektrický tlakový hrnec
Suroviny:
1kg mražené zeleninové směsi na boršč

1 velká cibule
500g oloupaných brambor
2 klobásy
200ml ostrého kečupu
sůl, pepř, drcené chilli
2PL oleje
1 zakysaná smetana
asi 1dl vody
2PL hladké mouky
500ml vody

Postup:
Do nádoby vlijeme olej a nasypeme na větší kousky nakrájenou cibuli, mraženou zeleninu, brambory na kostičky a klobásy na kolečka. Zalijeme kečupem a půl litrem vody. Přidáme veškeré koření a zamícháme. Zavřeme pokličku a zapneme na program CONGEE, SOUP, BONE. Po ukončení programu necháme vyjít páru a mezitím si rozmícháme zakysanou smetanu s trochou vody a moukou. Hrnec otevřeme, zapneme tlačítkem START a vlijeme smetanu. Za stálého míchání necháme asi 2 minuty projít varem.

Poznámka:
Hustotu si můžeme upravit přidáním vody nebo mouky. Můžeme dochutit trochou octa, ale nebylo potřeba a chuť byla jemně kyselopálivá.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 olga olga | E-mail | 11. prosince 2009 v 10:38 | Reagovat

to neni boršt

2 Ajag Ajag | 11. prosince 2009 v 17:39 | Reagovat

[1]: já jsem nepsala pravý ruský boršč, je to domácí boršč  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů