...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Stroganov z krůtího masa ala Lukáš

15. dubna 2009 v 20:23 | Ajag |  Elektrický tlakový hrnec
Suroviny:
asi 3/4kg krůtího masa na guláš
sůl, pepř

1 velká cibule
3 lžíce oleje
3/4 odměrky červeného vína
2 lžíce rajčatového protlaku
100g žampionů
1 zakysaná smetana

Postup:
Do hrnce vlijeme olej a zapneme. Vsypeme na drobno nakrájenou cibuli a chvilku osmažíme. Maso nakrájíme na nudličky a také osmahneme. Okořeníme, dobře promícháme, přidáme protlak, žampiony a víno a zavřeme poklicí. Zapneme program CHICKEN DUCK MEAT. Po dojítí programu necháme vyjít páru a hrnec otevřeme. Ve smetaně rozmícháme 1 lžíci hladké mouky a nalijeme do omáčky. Dobře rozmícháme, hrnec zapneme a povaříme asi 2 minuty.

Poznámka:
Množství mouky záleží na požadované hustotě. Podáváme s rýži nebo knedlíkem
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů