...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Bílé dušené zelí

8. března 2009 v 16:20 | Ajag |  Elektrický tlakový hrnec
Suroviny:
asi 1kg hlávkového zelí
1 větší cibule

2 lžíce oleje
asi 2 lžičky soli
podle chuti celý kmín, pepř, ocet, cukr
3/4 odměrky vody nebo bílého vína

Postup:
Do hrnce dáme olej, nakrájenou cibuli a nakrouhané zelí. Nasypeme koření, přilijeme vodu nebo víno a ocet a dobře promícháme. Zapneme program RICE COOKING a START.
Po dovaření vypneme a necháme vyjít páru. Pokud v zelí zůstalo trochu vody, tak dohustíme 1 lžičkou Solamylu rozmíchanou v trošince vody. Zapneme tlačítko START a přilejeme k zelí, za stálého míchání necháme asi 1 minutu provařit. Vypneme a můžeme podávat.

Poznámka: Pokud nebudete hned servírovat, hrnec zavřete víkem a ventil dejte do polohy uzavřen. Jídlo vydrží do podávání teplé a nemusíte ohřívat.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů