...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Segedin

23. února 2009 v 14:29 | Ajag |  Elektrický tlakový hrnec
Originál receptu z receptáře k tlakovému hrnci Avair IDA

Suroviny:
500g vepřového plecka

1kg kysaného zelí
2 cibule
4 lžíce oleje
3 lžíce sladké papriky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička soli
1/4 odměrky vody
200g zakysané smetany

Postup:
Do hrnce nalijeme olej, nasypeme papriku, kmín, sůl a promícháme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a na kostičky maso. Zelí pořádně vymačkáme a překrájíme na drobno. Přidáme k ostatním surovinám. Nalijeme vodu a přidáme zakysanou smetanu. Vše dobře promícháme a hrnec nastavíme na program CONGEE SOUP BONE a START. Po zaznění zvukového signálu vypneme tlačítkem CANCEL a necháme samovolně vypustit páru. Hrnec otevřeme, obsah promícháme a podáváme nejlépe s knedlíkem nebo s knedlíkem z MW Doba vaření je asi 26 minut.

Segedin
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Karel Čaloud Karel Čaloud | E-mail | 1. března 2009 v 0:15 | Reagovat

Jsem rovněž nadšený uživatel Idy Avaíru. Zrovna předevčírem jsem vařil Segedínský guláš podle receptu z manuálu k hrnci.

Ovšem trochu jsem ho pozměnil, protože jsem měl pouze 1/2 kg (jeden pytlík) kysaného zelí. Musel jsem přidat asi 3 dcl vody. Jinak jsem vše dělal podle receptu, no, toho hovězího zadního jsem tam dal také jako vy 1/2 kg. A bylo to dobré. Ale příště dám polovinu té papriky a více vody a více té smetany.

Ale celé kilo zelí? To se mi zdá přehnané. I ta půlka se mi zdá moc.

Apropos - ve vaší variantě jsem četl

"1 200g zakysaná smetana".

Ouha - uvažoval jsem, jestli má smetana větší či menší hustotu než voda, abych to přepočetl na litry, a v tom jsem si uvědomil, že tím zápisem asi myslíte "jedno dvousetgramové balení zakysané smetany", tedy přibližně 200 ml zakysané smetany, a nikoli 1,2 litru.

Asi by byl vhodnější zápis "200 ml zakysané smetany".

Vytvořil jsem dva recepty - hovězí guláš a něco jako rizoto. Jsou v mém blogu http://avairida.blogspot.com/ a docela by mne potěšilo, kdybyste je zařadili mezi své recepty, nebo vložili odkaz na ten můj blog. Jsem od minulého týdne v důchodu a tak si v Avaíru vařím. A určitě budu průběžně zdařilé pokusy prezentovat v blogu. A určitě vyzkouším všechny vaše.  Ale chce to čas. Obsah jedné várky jím několik dní. A i tak tloustnu.

Dobrou chuť.

2 ajag ajag | E-mail | 1. března 2009 v 11:41 | Reagovat

Dobrý den, jsem moc ráda, že nás příznivců tohoto vaření je hodně. Je to opravdu super věc v kuchyni a když chodíte do práce a nemáte na vaření moc času, tak je to doslova bomba. Ráda dám odkaz na Vaše vaření nebo i recept s fotem do svého blogu. Jak si budete přát. Můžete mě kontaktovat mejlem. Rychlému vaření zdar. Zrovna dělám obrácené řízky co se jinak pečou v troubě. Určitě napíšu jak dopadly.

3 ajag ajag | E-mail | 1. března 2009 v 11:45 | Reagovat

Karel Čaloud: Smetana opravena a zelí můžeme v jakémkoliv množství, takže kilo je v pohodě. Děkuji za Váš názor. Ajag

4 Jana Jana | E-mail | Web | 14. října 2014 v 15:32 | Reagovat

Co se týče hrnců, tak já mám jasno. Líbí se mi sady nádobí http://www.wellmall.cz/Kuchyne/Vareni/Sady-nadobi/7262-BANQUET-9d-sada-nerez-nadobi-Magnis Nerez je dobrý materiál.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů