...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Pikantní masové kuličky s rajčatovou omáčkou

26. února 2009 v 12:49 | Ajag |  Elektrický tlakový hrnec
Suroviny:
400g mletého masa
1 vejce

1 lžíce oleje
sůl, drcený pepř
1 lžička vegety
hodně zelené petrželky

1 rajčatový protlak
1 sladká nebo zakysaná smetana
2 lžíce mouky
1 litr vody
1 kostka slepičího bujonu
cukr, sůl, citronová šťáva
trochu hotové jišky Knorr

Postup:
Do hrnce nalijeme 1 litr vody a rozdrobíme kostičku bujonu. Zapneme START a necháme převařit.
V mixíku si rozšleháme smetanu, protlak a mouku. Hmotu za stálého šlehání metlou z umělé hmoty vmícháme do vývaru a dochutíme cukrem, solí a citronovou šťávou. Nezapomeneme, že masové kuličky jsou kořeněné a že se to projeví i v omáčce.
Maso dobře prohněteme s vajíčkem, olejem, kořením a petrželkou. Je to poměrně řidká směs, ale není třeba zahušťovat. Rukama navlhčenýma ve vodě tvoříme malé kuličky a vkládáme do omáčky. Opatrně promícháme aby se stejnoměrně rozložily a hrnec zavřeme víkem. Nastavíme na program CONGEE SOUP BONE a START. Když je uvařeno, necháme vyjít páru a hrnec otevřeme. Promícháme, vyjmeme kuličky a jelikož je mleté maso přece jenom mastné a pustilo mastnotu do omáčky, pořádně prošleháme (určitě umělohmotnou metlou) a trochu ještě zahustíme hotovou jíškou. Já mám nejraději od Knorru, krásně se hned rozpustí. Ochutnáme a ještě můžeme dochutit. Vložíme zpět kuličky, prohřejeme a podáváme s hrnečkovými knedlíky nebo kynutými knedlíky nebo rýži

Poznámka:
Samozřejmě můžeme omáčku uvařit zvlášť jak jsme zvyklí a kuličky dát vařit samotné jenom s 1/8 odměrky vody na program CHICKEN DUCK MEAT.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů