...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Kuřecí ve smetanové omáčce

15. února 2009 v 15:23 | Ajag |  Elektrický tlakový hrnec
Pro 3 osoby
Suroviny:
3 kuřecí řízky

drcený pepř
sůl
vegeta
3 lžíce oleje
1 kostička zeleninového bujonu
1/2 litru vody
1 sladká smetana
2 vrchovaté lžíce hladké mouky

Postup:
Do hrnce nalijeme olej a zapneme tlačítkem START.
Řízky okořeníme solí, pepřem a vegetou a opečeme na rozehřátém oleji. (Trvá to jenom chvilinku z každé strany). Vypneme. Svaříme 1/2 litru vody s kostičkou zel. bujonu a nalijeme na osmažené maso. Zavřeme víko a zapneme program CHICKEN DUCK MEAT. Po zaznění signálu necháme samovolně odejít páru a hrnec otevřeme. Vyjmeme měkké maso na talíř. Rozmícháme ve sladké smetaně 2 lžíce hladké mouky, hrnec zapneme tlačítkem START a když se vývar začne vařit nalijeme do něj smetanu s moukou a za stálého míchání chvilku povaříme. Vypneme tlačítkem CANCEL. Ochutnáme, popř. dochutíme a vložíme maso zpět do omáčky. Podáváme nejlépe s těstovinami, ale můžete dle chuti co Vás napadne.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů