...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Hrachová kaše

3. února 2009 v 10:49 | Ajag |  Elektrický tlakový hrnec
Suroviny:
500g zeleného nebo žlutého suchého hrachu
anglická slanina nebo kousek uzeného

2 lžičky majoránky
1 lžička soli
1 lžička vegety
2 lžičky drceného česneku nebo 3 stroužky čerstvého
voda

Postup:
Hrách přes noc namočíme do většího množství vody. Vylijeme vodu a hrách nasypeme do hrnce.
Uzené (množství dle chuti) nakrájíme na menší kostičky a s kořením vmícháme do hrachu. Zalijeme vodou tak, že dosahuje těsně nad hrách. Zavřeme hrnec a zapneme program TENDON BEAN. Když zazní zvukový signál, že je uvařeno, necháme až pára vyjde sama. Hrnec opatrně otevřeme a obsah promícháme. Můžeme trochu zahustit zasmážkou udělanou na sporáku, ale já jsem měla takovou konzistenci, že jsem zahušťovat nemusela. Hrách byl krásně rozvařený na kaši.

Poznámka:
Pokud budete zahušťovat, udělejte si zasmážku z trochy oleje a mouky a zalijte jí asi třema odměrkama vody a dobře rozšlehejte, aby se vám dobře lila do hrachové kaše a neudělala žmolky. Zapněte znova program TENDON BEAN a BEZ VÍKA nechte asi 2 minutky provařit za stálého míchání.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů