...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Brambory

1. února 2009 v 10:11 | Ajag |  Elektrický tlakový hrnec
Suroviny:
brambory dle počtu strávníků

různé přísady:
česnek
kmín
koření na americké brambory
bylinky
PROSTĚ VŠECHNO CO MÁTE RÁDI
1 lžička vegety
2 lžíce oleje
1/4 odměrky vody

Postup:
Do hrnce nalijeme olej, přidáme vegetu, koření a vodu.
Brambory nakrájíme na čtvrtinky nebo plátky a dobře promícháme aby se koření dobře nabalilo.
Jestli dáváme pažitku nebo petrželku, přidáme na drobno nakrájenou a promícháme. Zavřeme víko, ujistíme se, že je ventil v dobré poloze a navolíme program RICE COOKING a zapneme START.
Brambory jsou uvařené AKORÁT. Chutnají mi víc, než vařené ve vodě a jsou za chviličku.

Poznámka:
Bylinkami nešetřete, brambory jsou moc dobré. Není uvedená sůl, protože jí plně nahradí vegeta.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Karel Čaloud Karel Čaloud | E-mail | 2. března 2009 v 22:51 | Reagovat

Prosím, jakou vegetu, kterou uvádíte v receptech máte na mysli? Já znám hned tři - vegetu paprikovou, vegetu speciál a vegetu karí (tu poslední jsem už dlouho neviděl).

2 ajag ajag | E-mail | 3. března 2009 v 14:11 | Reagovat

Používám buď Podravku nebo klasickou Vegetu bez příchutě.

3 Cannell Cannell | 1. ledna 2010 v 13:55 | Reagovat

Tak mě napadlo, že kdybych dělala brambory ve slupce (na loupačku) a dala plný hrnec, jestli se to také může v tomto tlakovém hrnci vařit na program RICE COOKING nebo zvolit raději jiný?

4 ajag ajag | 1. ledna 2010 v 18:57 | Reagovat

[3]: Ono se to určitě uvaří, protože se to vaří v páře, ale plný hrnec nedávat, nanejvýš do 3/4 :-)

5 kj kj | 15. října 2010 v 19:37 | Reagovat

co je to chvilička 3min., 5 min...10...
když už napíšete recept tak i s časem, prosím. :-!

6 Ajag Ajag | 12. prosince 2010 v 12:38 | Reagovat

Ten hrnec má vlastní programy, takže čas nestopuji a psala jsem, že je to na program RICE COOKING :-)

7 Fany Fany | E-mail | 21. března 2011 v 14:39 | Reagovat

Poradí mi někdo jak to je? Párkrát jsem čet,že po ukončení programu se ma počkat a pára se sama vypusti.To jako po ukončení programu se hrnec přepne do keep warm a po nejake době se pára sama vypustí?

8 Ajag Ajag | 22. března 2011 v 11:32 | Reagovat

je to jak u klasického papiňáku. Když dojde program, nechám stát tak jak je, nebo vypnu a nechám až pára vyjde sama.
Nic zvláštního. Jinak když se spěchá, tak se otočí ventil(opatrně) a pára vyjde hned. Tím, že se to nechá ať vyjde pára sama, tak to jídlo ještě vlastně dojde.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů