...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Kuřecí játra s česnekem a zeleninou

13. ledna 2009 v 14:42 | Ajag |  Elektrický tlakový hrnec
Suroviny:
500g kuřecí játry

3 lžíce oleje
350g (jeden pytlik) Čínské mražené zeleniny
5 stroužků česneku
1 lžička majoránky
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky soli
1/4 odměrky bílého vína (vody)

asi 1 lžíce vody
1 lžička Solamylu

Postup:
Na dno hrnce nalijeme olej a nasypeme koření a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájená játra, mraženou zeleninu a zalijeme vínem nebo vodou. Dobře promícháme a zavřeme víko. Nastavíme program na CHICKEN DUCK MEAT a tlačítko START. Program pracoval asi 26 minut. Po zaznění signálu hrnec vypněte, nechejte chvíli vychladnout a páru vypusťte otočením regulačního ventilu na vypouštění páry. Hrnec otevřete, nalijte ve vodě rozmíchaný Solamyl a zapněte znovu program. Obsah se začne skoro okamžitě vařit a nechejte probublat za stálého míchání bez poklice asi 1 minutu. Servírujte ihned, nebo zavřete poklicí a hrnec udrží jídlo teplé.

Poznámka:
Výborná příloha je rýže

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Uursik Uursik | E-mail | 8. března 2009 v 14:59 | Reagovat

dnes jsem vyzkoušela, a opravdu úžasné, moc chutné. pikantní. a do hrnce jsem dala dva balíčky jater.

2 ajag ajag | E-mail | 8. března 2009 v 15:57 | Reagovat

Děkuji za chválu, já už taky jinak nedělám. Hlavně, že je to rychle a z jednoho hrnce.

3 Cannell Cannell | 1. ledna 2010 v 13:44 | Reagovat

Uvažuji nad koupí tohoto hrnce a zatím hledám recepty. Nějak mi u toho není jasné jak se na konci píše, že se za stálého míchání bez poklice má vařit asi minutu a v další větě se píše "Opět regulačním ventilem vypusťte páru, otevřete a servírujte." To je asi chyba, ne?

4 ajag ajag | 1. ledna 2010 v 18:59 | Reagovat

[3]: jasně, díky za upozornění 8-) chybička se vloudila, když se vaří bez poklice, tak není co vypouštět, že? :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů