...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Desetiminutová rýže

13. ledna 2009 v 11:24 | Ajag |  Elektrický tlakový hrnec
Suroviny:
Na 1 osobu 1 odměrka rýže (nám stačí 2 odměrky pro 3 dospělé strávníky)
2 lžíce oleje

na 2 odměrky rýže 2 lžičky soli
na 1 odměrku rýže 1 a půl odměrky vody

Postup:
Do hrnce nalijeme olej, nasypeme rýži, sůl a zalijeme vodou. Dobře promícháme, aby se sůl stejnoměrně rozpustila.
Nasadíme víko a zapneme na program RICE COOKING a START. Rýže se vaří na tento program asi 10 minut. Když se ozve zvukový signál, můžeme nechat ještě na program KEEP WARM, který se sám zapne po vaření, ještě 10 minut "nabobtnat", nebo můžeme vypnout, nechat chvilku vychládnout, dát regulační ventil do polohy na vypouštění páry a po vypuštění otevřít hrnec a podávat.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů