...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Chilli con carne za půl hodinky

13. ledna 2009 v 13:03 | Ajag |  Elektrický tlakový hrnec
Tohoto super jídla jsem měla zhruba 4,5 litru.

Suroviny:
500g suchých fazolí
500g mletého masa
3 lžíce oleje
2 cibule
1 palička česneku
2 lžíce sladké mleté papriky
0,5 lžíce pálivé mleté papriky
špetka drceného chilli
špetka drceného pepře
1 lžíce sušeného oregana
1 konzerva loupaných rajčat i s nálevem
250 ml ostrého kečupu
4 odměrky vody (součástí hrnce) tekutina je podle šťávy co pustí maso a nálevu v rajčatech.
Možná budete muset dolít, když začne hrnec pípat.

Postup:
Na dno hrnce nalijeme olej, nasypeme nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Přisypeme všechno koření a promícháme. Nadrobíme mleté maso, rajčata z plechovky trochu pokrájíme a celý obsah přidáme do hrnce, nasypeme neuvařené, přes noc namočené fazole, přilijeme kečup a vodu a dobře promícháme přiloženou nebo dřevěnou vařečkou. Obsah nesmí přesahovat 3/4 hrnce.
Nasadíme poklici a zapneme na program TENDON BEAN. Program vaří asi půl hodiny. Po zvukovém signálu se hrnec přepne do programu KEEP WARM (ohřívání). Buď necháme v tomto režimu až do úplného vypuštění páry, nebo vypneme tlačítkem CANCEL a necháme vychladnout bez použití ventilu regulace páry. Až pára sama vyjde, otevřeme víko, promícháme a můžeme podávat.

Poznámka:
Fazole jsou konzistenci tak akorát. Jestli máte raději měkčí, program po zvukovém znamení zapněte znova a hlidejte 5 minut. Vypněte a dále postupujte dle uvedeného výše.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů