...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Bleskový houbový guláš

13. ledna 2009 v 11:28 | Ajag |  Elektrický tlakový hrnec
Suroviny:


Postup:
Do elektického tlakového hrnce dáme 3 lžíce oleje, nasypeme 2 nadrobno nakrájené cibule, přidáme 1 lžíci sladké mleté papriky a promícháme. Přidáme nakrájené čerstvé nebo mražené houby (nemusíte rozmrazovat), rajče a papriku na kostičky, 1 lžičku soli, rozdrobený houbový bujón, 1/4 odměrky vody (je součástí hrnce) a dobře promícháme přiloženou nebo dřevěnou vařečkou.
Nasadíme víko a hrnec zapneme na program RICE COOKING a START. Program vaří asi 10 minut. Po zaznění signálu vypneme na tlačítku CANCEL a chvilinku počkáme až hrnec trochu vychladne. Regulační ventil dáme do polohy na vypouštění páry a když je vypuštěná, otevřeme víko. V 1 zakysané smetaně rozmícháme 1 lžíci hladké mouky a přilijeme do hrnce, dobře promícháme a zavřeme víko. Zapneme znovu program RICE COOKING a START, ale už si na minutce nastavíme 5 minut a po 5 minutách hrnec vypneme. Opakujeme postup s vypuštěním páry a můžeme servirovat s knedlíkem, rýži nebo těstovinami.

Poznámka:
Hrnec má časovač až na 12 hodin. Dobu dovaření si můžete nastavit podle toho, kdy chcete jíst. Ráno si nachystáte suroviny do hrnce, zapnete časovač a jdete do práce. Odpoledne vás vítá vůně uvařeného jídla.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů