...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Azu po tatarsku z vepřového.

25. ledna 2009 v 12:29 | Ajag |  Elektrický tlakový hrnec
Suroviny:
700g vepřového plecka nebo krčku

3 sterilované okurky
3 lžíce kečupu
0,5 odměrky bílého vína nebo vody (odm. je součástí hrnce)
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
0,5 lžičky pepře
0,5 lžičky chilli

1 lžíce hladké mouky
asi 0,5dcl tekutiny

Postup:
Maso nakrájíme na úzké nudličky, okurky na kostičky.
Do nádoby nalijeme olej do něj nasypeme veškeré koření promícháme, nasypeme nakrájené maso a zase dobře promícháme, aby se stejnoměrně obalilo v kořeněné směsi. Hrnec zapneme bez víka tlačítkem START a chvilinku počkáme až se rozehřeje. (Trvá to opravdu chviličku). Maso za občasného míchání osmažíme a vypneme hrnec. Nalijeme víno nebo vodu a kečup a přisypeme okurky. Zase dobře promícháme a na hrnec nasadíme víko. Zapneme na program CHICKEN DUCK MEAT a počkáme až hrnec signalizuje konec vaření. Můžeme páru vypustit regulačním ventilem, nebo počkáme až se vypustí sama a otevřeme víko. Můžeme zahustit 1 lžíci hladké mouky, rozmíchané ve víně, vodě nebo vývaru tak, že bez poklice znovu zapneme program a vlijeme záklechtku k masu a chvilku za stáleho míchání provaříme.
Podáváme s rýži

Poznámka:
Kdyby se vám maso zdálo ještě tvrdší, tak po přidání záklechtky přikryjte hrnec poklicí s regulačním ventilem v pozici na vypouštění páry. Ventil zavřete a zapněte stejný program. Hlídejte si asi 10 minut a vypněte tlačítkem CANCEL.

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů