...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Orange chicken neboli pomerančové kuře

30. listopadu 2008 v 13:58 | Ajag |  Z masa
Při mém pobytu v USA jsem si zamilovala čínskou a asijskou kuchyni. Vyzkoušejte moje oblíbené jídlo, které dělají v Panda Expres.

Suroviny:
500g kuřecích prsou


Sos:
kousek čerstvého zázvoru (lze nahradit 1 lžíci sušeného)
kousek pomerančové kůry (nemusí být)
1/2 l pomerančového džusu
1/4 l kuřecího vývaru
4 lžíce cukru
4 lžíce sojové omáčky (lepší je světlá)
8 lžiček rýžového vína (já jsem dala rýžový ocet)
1-2 lžičky kukuřičného škrobu Gustin

hladká mouka
olej
Postup:
Prsa si nakrájíme na větší kousky velikosti jednoho sousta.
V misce smícháme suroviny na sos a dobře prošleháme.
Do další misky si nasypeme hladkou mouku.
Na pánvi nejlépe ve Voku si rozehřejeme olej asi na 160 st.(kolem vloženého masa se tvoří malinké bublinky), kousky masa kuchyňskýma kleštěma vložíme do sosu, trochu okapeme a hned do mouky a obalíme. Ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme za občasného promíchání 15-20 minut do zlatohnědé barvy.
Maso vyjmeme na tácek vyložený kuchyňským papírem a necháme odsát přebytečný tuk.
Na čisté pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a rychle osmažíme na jemné nudličky nakrájený zázvor a pomerančovou kůru (nebo 1 lžíci sušeného zázvoru). Jakmile začne krásně vonět, vlijeme sos, který nám zůstal z namáčení kuřecích kousků a dobře promícháme. Do tohoto základu přidáme odložené osmažené maso a chvilku zahříváme za stálého míchání až omáčka zhoustne. Odhadem asi 3 minuty. Nemělo by to být příliš husté, ale masíčko krásné obalené. Odstavíme a servirujeme.

Příloha:
V Pandě k orange chicken dostanete rýžové nudle nebo osmaženou zeleninovou rýži, ale pochutnáte si i na hranolkách.

Poznámka:
Mělo by to stačit pro 4 strávníky.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů