...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Bramborový knedlík

17. listopadu 2008 v 16:13 | Ajag |  Přílohy
Suroviny:
800g nastrouhaných den předem uvařených brambor
100g krupice
200g polohrubé mouky

špetka soli
1 vejce
1 lžíce octa

Postup:
Do větší mísy dáme nastrouhané brambory, celé vejce, krupici, mouku, sůl a ocet. Všechno dobře, nejlépe rukou propracujeme v skoro nelepící se těsto. Vytvoříme 4 válečky a uvaříme v mírně osolené vodě ve velkém kastrolu. Vařím od bodu varu 20 minut.

Poznámka:
Pozor při vytahování uvařeného knedlíku. Skoro pokaždé se mi povede zlomit.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů