...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Bramborové knedlíky

3. března 2008 v 1:27 | Ajag |  Přílohy
Suroviny:
800 g brambor
1 vejce

1 žloutek
150 g hladké mouky
100 g hrubé krupice (i dětské)
sůl

Postup:
Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále sformujeme na dva válečky o průměru 5 cm a zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut. V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme ode dna, aby se nepřipálily. Uvařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby se neslepily a horké ihned podáváme.

Poznámka:
Brambory vaříme den předem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů