...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Ožralé kuře

6. února 2008 v 3:13 | Ajag |  Z masa
Suroviny:
1 kuře
1 plechovka piva

libovolná marináda
sůl

Medová marináda:
3 lžíce medu
2 lžíce Worchestrové omáčky
1 lžíce sojové omáčky
2 lžičky granulovaného česneku (nebo čerstvý)
2 lžíce oleje
1 lžička soli
Vše dobře promíchat.

Postup:
Kuře omyjeme, vyčistíme a osolíme. Uděláme si marinádu dle chuti, já mám ráda medovou.
Kuře vložíme do narinády a vytřeme i vnitřek. Necháme naložené nejlépe přes noc.
Nachystáme si na pekáček alobal a na něj postavíme plechovku s pivem, samozřejmě otevřenou a přidáme o dvě díry nožem víc aby se pivo lépe odpařovalo. Na plechovku nasadíme kuře, takže nám na pekáčku stojí. Pečeme ve vyhřáté troubě asi při 200st./1 a čtvrt hodiny, Doba pečení je orientační podle trouby, je třeba hlídat. Ke konci pečení je nutné u klasické trouby přikrýt alobalem, jinak se křidýlka spálí.
Maso je vláčné a křehké.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů