...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Věnečky z odpalovaného těsta od terana

25. září 2007 v 16:48 | Ajag |  Pečené sladkosti
Suroviny:
320 g voda
sůl

100 g olej
200 g mouka polohrubá
5 ks vejce

Krém:
400 ml mléko
1 ks vanilkový puding
250 g máslo čerstvé
150 g cukr moučka

Postup:
Do vařící vody s olejem a pár zrníčky soli zavaříme mouku. Rychle vařečkou umícháme nelepivé těsto bez hrudek syrové mouky, necháme mírně prochladnout do vlažna. Šlehacími metlami nadvakrát zapracujeme vejce. Sáčkem s ozdobnou špičkou stříkáme tvary na plech vymazaný 100% tukem. Pro jistotu si můžeme předznačit tvary skleničkou namočenou v hladké mouce.
Před vložením do trouby plech mírně zkropíme vodou pro lepší nakypření. Vkládáme do silně předehřáté trouby.
Pečeme při 225 C 7 - 10minut, snížíme na 175 a dopékáme dosucha a dozlatova asi 15 - 20 min. Po vychladnutí rozkrojíme a plníme.

Krém:
Mléko svaříme s pudinkem, necháme pod pokličkou vystydnout na pokojovou teplotu a po částech zašleháváme do másla vyšlehaného s cukrem.

Poznámka:
Dělám větrníčky i na slano se sýrovou, česnekovou nebo salámovou pomazánkou.


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů