...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Roláda s banánovým krémem od Libušky

24. září 2007 v 22:27 | Ajag |  Pečené sladkosti
Suroviny:
4 vejce
120g cukru krupice

120g polohrubé mouky
4 lžíce oleje
špetka soli


Postup:
Bílky se ušlehají do sněhu se špetkou solí a po částech se přisypává cukr.
Za stálého šlehání se přidávají po jednom žloutky a olej. Vyšleháme do pěny.
Mouku pomalu přisypáváme a vmícháváme jemně stěrkou.
Pokud chceme těsto ořechové nebo kakaové, musíme dát o tolik méně mouky. Třeba dáme 2 lžíce kakaa a dovážíme do 120g moukou.
Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a dáme do rozehřáté trouby
na 225 st./ 8 minut.
Vytáhneme a i s papírem srolujeme s vlhkou útěrkou a necháme vychladnout.
Rozmotáme, sundáme papír a namažeme krémem. Znovu stočíme. Ozdobíme dle chuti a fantazie.

Krém:
150g másla nebo tuku
300ml mléka
2 lžíce cukru krupice
2 lžíce cukru moučka
1 banánový pudink
1 banán

Postup:
V části mléka si rozmícháme pudink s cukrem. Druhou část dáme vařit a uvaříme klasicky pudink. Mícháme do vychladnutí nebo přikryjeme folii a necháme vystydnout. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem a po částech vešleháme vychladlý pudink. Banám rozmačkáme a hned vešleháme do krému aby nezčernal.


Poznámka:
Tento krém je moc dobrý, ale není příliš sladký takže i diabetik může trošinku zhřešit.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů