...CO SI UVAŘÍŠ, TO SI I SNÍŠ

Okurková omáčka

25. září 2007 v 18:20 | Ajag |  Bezmasá jídla
Suroviny:
3 lžíce másla
1 cibule

2 lžíce hladké mouky
nové koření
0,5 l vývaru z kostky
0,25 l mléka
1 lžíce cukru
1 lžíce láku z okurek
200 g sterilovaných kyselých okurek

Postup:
Na dvou lžících másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme ji vývarem a mlékem, rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme několik kuliček nového koření a vaříme asi 30 minut. Občas promícháme. Na lžíci másla osmahneme na menší kousky nakrájené okurky, vložíme je do vařící omáčky a chvíli společně povaříme. Omáčku ochutíme cukrem, solí, lákem z okurek, upravíme hustotu a podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Nejpopulárnější blogy receptů